Formel 1-oppstart på Viasport og Viaplay
Motor

Verdens raskeste motorsport ruller i gang med en ny sesong denne helgen. Alle treninger, kvalifiseringer og løp fra Formel 1 sendes direkte på Viasport og Viaplay.

Tradisjonen tro starter Formel 1-sesongen down under, med Australias Grand Prix. Startskuddet for det første løpet går søndag kl. 05.30 norsk tid.

– Det er alltid spennende med en ny Formel 1-sesong, og testene i vinter tyder på at det kan bli jevnere enn på lenge. Ferrari har vært litt raskere enn Mercedes, men det blir jevnt. Jeg tror kampen om tittelen i år vil stå mellom Sebastian Vettel i Ferrari og Lewis Hamilton i Mercedes, men Vettels nye teamkamerat Charles Leclerc blir en utfordrer. Leclerc er et av de største talentene på lenge, forteller Viasports Formel 1-ekspert, Atle Gulbrandsen

Lewis Hamilton vant fjorårets sesong for andre år på rad, men skal i følge Gulbrandsen også se opp for Max Verstappen og Red Bull som kjører med Honda-motorer, og ikke minst Renault som har kjørt fort på testene.

Nytt av sesongen er at det er innført nye vinger som skal gjøre at bilene kan ligge nærmere hverandre ute på banen.

– Forhåpentligvis fører det til flere forbikjøringer og mer spenning. Jeg kan knapt vente på at sesongen skal starte, sier Gulbrandsen.

Formel 1, Australia Grand Prix

Trening 1 – fredag kl. 01.55 på Viasport+ og Viaplay
Trening 2 – fredag kl. 05.55 på Viasport+ og Viaplay
Trening 3– lørdag kl. 03.55 på Viasport+ og Viaplay
Kvalifisering – lørdag kl. 06.45 på Viasport+ og Viaplay
Løp – søndag kl. 05.30 på Viasport 1 og Viaplay

Nyheter