NENT Group sikrer motorrettigheter
Motor

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har sikret seg de eksklusive rettighetene til IndyCar Series de tre kommende sesongene. Løpene vil bli vist direkte på Viaplay og Viasport. Sesongen starter i mars, og inneholder blant annet sagnomsuste Indianapolis 500 – the ‘Greatest Spectacle in Racing’.

IndyCar Series arrangeres i Nord-Amerika, og det er totalt 17 race gjennom sesongen. Løpene kjøres både på ovalbaner, gatebaner og konvensjonelle racerbaner. Den nye avtalen gjelder for Norge, Sverige, Danmark og Finland til og med 2021-sesongen.

Svenske Marcus Ericsson og Felix Rosenqvist er begge blant årets favoritter. Førstnevnte debuterer i IndyCar etter fem sesonger i Formel 1. Første løp kjøres 10. mars i St. Petersburg, Florida, mens sesongen avsluttes 22. september på Laguna Seca i California.

– NENT Group Nordic sitter allerede i førersetet når det kommer til motorsportrettigheter, og det er helt fantastisk å utvide disse med rettighetene til IndyCar. Den kommende sesongen vil bli meget spennende og interessant, spesielt ettersom vi nå har to svenske deltakere med i det verdenskjente IndyCar-sirkuset, sier Kim Mikkelsen, NENT Group SVP og Head of Sport.

Den 103. utgaven av Indianapolis 500 finner sted 26. mai.

– IndyCar byr på fantastisk racing og et svært høyt nivå på førerne. Bilene er raske og har relativt lite marktrykk. Dette gjør at de kan ligge tett på hverandre, slik at det blir mange forbikjøringer og stor spenning. Dessuten ser bilene fantastiske ut. Jeg vil påstå at IndyCar i dag står sterkere enn noen gang både når det kommer til det sportslige nivået, og interessen i Nord-Amerika og resten av verden. Det er bare for nordmenn å sette av søndagskveldene fremover, sier Viasports norske motorekspert Atle Gulbrandsen.

NENT Group har også store eksklusive motorsportrettigheter som Formel 1, NASCAR og MotoGP i Norge. Andre rettigheter inkluderer blant annet Formula 2, Porsche Supercup, Race of Champions og Formula Renault Eurocup.

NTT IndyCar Series vil bli vist direkte på Viaplay og Viasport.

Nyheter