STOKKE: At kampen er viktig er bare fornavnet
Champions League

At Chelsea mot Manchester United er viktig, er bare fornavnet…

Ingen topplag i England har møttes oftere de siste 20 årene enn disse to lagene. Kveldens møte er nummer 64 på 22 år.

Bare så det er sagt: Chelsea har ikke tapt hjemme for United i FA-cupen siden 2002. Og Chelsea vil med seier i kveld bli det første laget som slår United fem ganger på rad i FA-cupen.

Dette var de to finalistene på Wembley forrige sesong, da ble Eden Hazard forskjellen på lagene. 

Dette er det eneste trofeet Manchester United kan vinne denne sesongen. Chelsea kan vinne FA-cupen, ligacupen (finale mot Manchester City på søndag) og de kan vinne Europa League.

Kampen er viktig for klubbene, fansen og usannsynlig viktig for de to managerne, Chelseas Maurizio Sarri og Uniteds Ole Gunnar Solskjær.

En som nok smilte like bredt som de med PSG-tilhørighet i forrige uke var nok José Mourinho.  Omsider slapp han at alle sammen skulle vri om den kniven han har gått med i ryggen siden Solskjær tok over.

Mourinho så det samme som oss andre. At PSG tok ut Paul Pogba av kampen, og da stoppet suksessferden til Ole Gunnar Solskjær. Brått og brutalt. 

United har slått Tottenham på Wembley, var både gode og heldige, men mot PSG så var det for stor forskjell på individuell og kollektiv dyktighet, og «The Red Devils» ble gjort tannløse på sin egen hjemmebane.

Det har vært lett for Solskjær å rose sine egne spillere til himmels, etter seire mot motstandere en så stor klubb skal slå, men Solskjær opplevde nok en svært nedtrykt spillergruppe etter tapet for PSG.

Fordi det ble en påminnelse om det europeiske toppnivået en så stor klubb ønsker å være på. 

Manchester United har vunnet to ganger på rad i London – mot Tottenham og Arsenal – men nå står Chelsea på motsatt banehalvdel. På en fryktet arena, Stamford Bridge.

Taper Manchester United to kamper på rad, med Liverpool som neste motstander, så tror jeg tvilen begynner å gnage både ledere og fans av storklubben.

Spørsmålet om Ole Gunnar Solskjær er den rette mannen for fremtiden, vil dukke opp, og media vil forfølge dette frem til kampen mot Jürgen Klopp og LFC.

Maurizio Sarri i Chelsea ser at hans spillere presterer som en berg- og dalbane. Ikke minst gjelder dette hans største stjerne, Hazard.

Sarri har sin fotballfilosofi, som ga ham suksess i Napoli, men spillerne i Chelsea responderer ikke på den samme måten. Og Sarri, som er italiener, har ikke den samme fordelen som Solskjær har, han kjenner ikke kulturen i Premier League og engelsk fotball.

Den forskjellen er betydelig. Kanskje avgjørende for fremtiden.

At styreformannen i Chelsea Bruce Buck, «overvåket» Sarris pressekonferanse foran bortekampen mot svenske Malmö sist uke, kan ikke tolkes som noe annet enn det, en overvåkning.

Styreformenn overværer ikke pressekonferanser om de da ikke skal finstudere om han som leder den sier de riktige tingene.

Maurizio Sarri har litt for mange ganger kritisert sine spillere offentlig, slik som Mourinho gjorde i United, og over tid så skaper ikke det noen god kjemi mellom utøvere i en prestasjonsgruppe.  Og skal Sarri beholde jobben sin er han avhengig av at spillerne tror på hans ideer, taktikk og evner, og løper de nødvendige kilometerne.

Hvis ikke så er det «game over» for italieneren.

Det er kanskje litt tabloid, men mest sant. Denne kampen er svært viktig for både Sarri og Solskjær.

Taper United vil tvilen gnage klubben helt frem til kampen på søndagen mot Liverpool. Taper Chelsea vil det samme skje inn mot ligacupfinalen mot Manchester City på søndag. Her er det mer enn en kvartfinale i FA-cupen og spille for.

Kampen kan bli en fransk duell, mellom to spillere som i fjor sommer feiret VM-trofeet sammen, vil N’Golo Kante ta Paul Pogba ut av kampen?

PSG lyktes 100 prosent med det. Chelsea vil forsøke på det samme.

Hva blir Solskjærs mottrekk denne gangen? 

Det manglet han sist.

Roar

Nyheter