STOKKE: Er «Englands Iniesta» brikken Three Lions har manglet? 
Champions League

Selv om skadelisten i Tottenham begynner å bli ubehagelig lang for Mauricio Pochettino, er det noe likevel mye som er positivt.

Etter at argentineren overtok Tottenham har mye handlet om Harry Kane. Spilleren, som er et produkt av klubben og kommer fra en familie som har Tottenham i blodet, har skåret hele 36 prosent av ligamålene til klubben etter at den nye manageren bygget laget rundt ham. Kane har fantastiske kvaliteter.

Når en Harry i Tottenham nå er skadet, er det en annen som tar ansvaret. I går var det midtbanejuvelen Harry Winks som sikret Tottenham tre poeng.

Også han er oppvokst og utviklet i klubben som er hans favorittlag. Som den andre Harry, så er også Winks i ferd med å bli en internasjonal størrelse.

Harry Winks er halvt spansk (moren er spanjol) og spiller deretter. Det fløyelsmyke ballmottaket, evnen til å vurdere når man skal holde på ballen i påvente av de riktige rommene å spille i eller de kjappe éntøtsjpasningene, gjerne forbi flere motstandere, er bare noen av kvalitetene Winks har.

Spilleforståelsen, oversikten, evnen til å bryte pasninger fra motstanderen og sette igang hurtige kontringer er andre kvaliteter.

Jeg husker fortsatt veldig godt hvor god en mer uerfaren Winks var i kampene mot Real Madrid, i gruppespillet av Champions League. Det var ikke vanskelig å se at dette var en ung spiller med et helt spesielt talent.

England har mange ekstreme talenter på ulike aldersbestemte landslag, og de har noen spillere på A-landslaget som er internasjonale størrelser.

Kan Winks være brikken som mangler i puslespillet? Den viktige brikken som alle lag trenger? Brikken som gjør laget komplett, brikken som gjør andre best mulig og som dirigerer rytmen i kampene.

Når den tidligere Barcelona-legenden Xavi Hernández for lengst har lagt opp – og den andre midtbanejuvelen, Andrés Iniesta, ga seg på landslaget i fjor sommer – så er jeg ganske så sikker på hva mange spanske fotballsupportere tenker når de ser Harry Winks spille fotball. Han spiller som vi liker å spille, og han er halvt spansk.

Det kan fort bli en situasjon hvor Tottenham må jobbe hardt for å beholde Harry Winks. Jeg tror mange betalingsvillige klubber ser hva hans kvaliteter kunne tilført.

Winks skal det bii svært interessant å følge de neste 10–12 årene. Han kan bli en av de virkelig store. En midtbanespiller og playmaker som utgjør en forskjell.

Og som jeg alltid gjør, så håper jeg fremtiden ligger i å bidra i sin egen klubb. At Harry Winks spiller og styrer trofeer inn i premieskapet på Tottenhams flunkende nye og fantastiske stadion.

Roar

Nyheter