STOKKE: Opp på hesten, Christian
Champions League
Jeg husker det som det var i går. Unge Ajax mot Manchester City i Champions League.
Ajax uten en ren spiss, men med en pur ung Christian Eriksen i en «falsk nier»-rolle – hvor han hele tiden fant rom og plaget Vincent Kompany og forsvaret til Manchester City.
Den gang da var det Siem de Jong som var den offensive lekekameraten til den lovende danske drengen.
I morgen er det Tottenham hjemme på sitt flunkende nye stadion, mot Manchester City.
Og igjen blir Christian Eriksen en nøkkelspiller og kan bli en avgjørende faktor for sitt lag.
Når Eriksen er god, er Tottenham gode. Når Eriksen er i sitt kreative lynne så skaper han målsjanser for Harry Kane og co. Eller skårer selv.
Er morgendagens kamp Tottenhams store mulighet, når vi vet at den svært viktige toppskåreren til Manchester City, Sergio Agüero, er skadet?
Ved siden av å skåre viktige mål er Agüero også flink til å holde ballen oppe for City, der er ikke erstatteren Gabriel Jesus like god.
Manchester City virket å være litt trøtte mot Brighton på lørdagen. Gode som alltid, men det var flere feil enn vanlig og ikke samme tempo på ballen.
Koster satsingen til Pep Guardiola, med å prøve å vinne fire av fire troféer, for mye i innspurten hvor alt skal avgjøres?
Tottenhams presspill må fungere 100 prosent. De må stoppe de aller viktigste spillerne til City fra å få rom på den siste tredjedelen av banen.
Dessuten, sitter ikke det kollektive presspillet, så finner City rommene. Én for alle, alle for én.
Offensivt er Tottenham mer enn gode nok til å skåre mål mot City. Flere også, men klarer de å stå i mot defensivt? Det er det store spørsmålet foran kampen.
Dette blir en flott kamp mellom to lag som er ekstremt gode offensivt. Og de to kampene vil gi oss noe av det flotteste den offensive fotballen har å by på.
Skal Tottenham lykkes med å legge et godt grunnlag før returkampen, så må Christian Eriksen skinne.
Opp på hesten, Christian.
Roar
Jeg husker det som det var i går. Unge Ajax mot Manchester City i Champions League. Ajax uten en ren spiss, men med en pur ung Christian Eriksen i en «falsk nier»-rolle – hvor han hele tiden fant rom og plaget Vincent Kompany og forsvaret til Manchester City. Den gang da var det Siem de […]
Nyheter