STOKKE: Solskjær forlenger selvsagt seiersrekken
Fotball
De engelske avisene har et par dager nå handlet om hvordan Manchester City har slått tilbake igjen. Og det har de gjort uten at fjorårets store spiller, Kevin De Bruyne, enda har inntatt en viktig rolle etter skadeavbrekket. Det lover godt for Pep Guardiola og co.
Om litt er det Manchester United–Reading.
Hvor stor snuoperasjonen Ole Gunnar Solskjær har foretatt med Manchester United egentlig er, får vi det første ordentlige svaret på den 13. januar, når møter de formsterke Tottenham på Wembley.
Frem til da har Manchester United spilt med begeistring og beseiret motstandere som en klubb av denne størrelsen skal, og bør, slå.
Ni av ti ganger.
I FA-cupen møter Manchester United en klubb i fritt fall. Reading FC har mikset den helt «perfekte cocktailen» for klubber som søker å unngå suksess.
Klubben skifter eiere, ledere, trenere, spillere og personell omtrent like hyppig som det anbefales å skifte skjorte. 
Kontinuitet er et fremmedord og klubben har viklet seg inn i problemer ingen ser ut til å ha løsningen på.
Nye, rike eiere, med det til felles at de ikke har den ringeste forståelse på hva som skaper sportslig suksess, velger minste motstands vei og kjøper spillere. Mange spillere.
Middelmådige spillere til høy kostnad og svimle lønninger.
Uansvarlige ledere har tillatt innkjøp av ordinære spillere til godt over 50 millioner, og de mest ekstreme lønningsposene har inneholdt langt over èn halv million norske kroner. I uka.
Som igjen betyr at utgiftene eskalerer. Og at klubben er helt prisgitt at rike eiere fortsetter å bruke store summer for å holde hjulene i gang.
For 20 måneder siden spilte Reading opprykksfinale til Premier League. Der tapte de, og etter det har fallet vært bratt. Stupbratt.
Og konsekvensen kan fort bli nedrykk til League One.
Parallelt med dette så synker publikumsoppmøtet drastisk, og supporterne som burde støttet laget i en blytung periode svikter laget, og har henfalt til apatiens vonde mørke.
Om ikke annet så kan 90 minutter med cupfotball på Old Trafford være et friminutt for Reading. Det er ingen som forventer annet enn et solid tap allikevel.
Ingen på Old Trafford vil ta hensyn til dette faktum når Solskjær-sangen igjen vil runge over stadion, og superlativene som stadig blir hyppigere, er en del av samtlige måltider når laget vinner sin femte kamp på rad.
Om èn drøy uke får vi et mye bedre svar på hva som ligger i den nyskapte begeistringen i Manchester United. 
Spiller de offensiv god fotball borte mot Tottenham, og tar med seg alle tre poengene, da er fotballfeberen i den rød delen av Manchester komplett.
Som den er det i den blå delen av byen.
Det sørget blant annet Sergio «Kun» Aguero for. 
Et mektig bilde.

Nyheter