STOKKE: Spissduellen XXL
Champions League

Om Inter skal oppnå suksess i Champions League denne sesongen, så er de 100 prosent avhengige av at attraktive Mauro Icardi kopierer Harry Kane, og åpner målkontoen umiddelbart.

Tottenham er så avhengige av Kanes skåringer at det bekymrer mange av klubbens supportere. Når spisser skårer opp mot halvparten av målene for en klubb, så er det to ting som gjelder. At spilleren holder seg skadefri – og like viktig – fortsetter å omsette sjansene til tellende resultat.
For Tottenhams motstander i kveld, Inter, så er det nesten enda verre. For uten skåringene til argentinske Icardi, så virker Champions League-vinneren fra 2010 å være både tannløse og ufarlige.
Icardi er, som Kane veldig smart i bevegelsene innenfor 16 meteren til motstanderen. Han vinner ofte det taktiske spillet mot motspilleren fordi han evner å posisjonere seg riktig og klokt i forhold til innlegg, pasninger og forsvarsspillere. I tillegg er han en klinisk avslutter når mulighetene oppstår.
Tottenham har selvsagt flere ben å stå på enn Kanes følsomme avslutteregenskaper. I skadefraværet til Dele Alli blir sørkoreanske Heung-Min Son viktig for London-klubben. Son skåret 18 mål for Tottenham forrige sesong, og er med sin «fotrapphet» og direkte spillestil betydelig for lagets spillestil. I tillegg så har brasilianske Lucas Moura åpnet sesongen godt.
På mektige San Siro i Milano er det to lag som sliter med formen – og kanskje selvtilliten – som møtes til dyst. Inter, som ikke har vært i denne turneringen siden sesongen 2011/12, er helt avhengige av at noen av deres beste spillere står frem og tar ansvar i kveld. Kroaten Ivan Perisic er én av dem. Han er spilleren som på egen hånd kan kreere målsjansene som setter opp Mauro Icardi i skåringsposisjoner.
Kane har hatt for vane å gripe alle de mulighetene han får, sette skåringsrekorder og å ta nye nivåer så enkelt som dyktige spillere ofte gjør. Dette har Kane gjort både for Tottenham og for England.
Den hardtarbeidende engelske spissen satte forrige sesong en Champions League-rekord som han sikkert er stolt av. Han ble den første spilleren som skåret ni mål på sine ni første kamper i turneringen.
Mauro Icardi er svært ettertraktet spiller etter 29 seriemål for Inter forrige sesong. Han skåret 29 av de 66 målene som Inter gjorde i Serie A forrige sesong.
Kan han åpne målkontoen i Champions League i kveld – og ta dette neste steget like enkelt som Kane har gjort det før ham?
Og dermed synliggjøre hvorfor det snakkes om en prislapp på rundt 1 milliard norske kroner for den argentinske måltyven? Og vil kvelden tilhøre Harry Kane eller Mauro Icardi?
Jeg tror begge to trigges av denne duellen. Like gamle er de også. Bare 25 år unge, og med dusinvis av skåringer foran seg i mange mange sesonger.
Spissduellen XXL.
Roar
Nyheter