STOKKE: Veteranenes kamp mot det biologiske uret
Champions League
Italienske Gianluigi Buffon er av mange rangert som den beste keeperen de siste 15 årene, mens den brasilianske midtstopperen Thiago Silva har levd med stempelet «verdens beste midtstopper» i mange sesonger.
Om målet til veteranene er å vinne den prestisjetunge pokalen i Champions League, så er kanskje dette den siste muligheten de får.
Er PSG gode nok til å nå en finale i vår? Selvsagt er de det.
Jeg ser vel bare Manchester City og Barcelona, når Lionel Messi storspiller, som har det samme offensive toppnivået.
Og jeg glemmer heller ikke Real Madrid, ikke denne sesongen heller.
Selv når skåringsmaskinene Edison Cavani og Neymar er ute for PSG, så har klubben andre stjernespillere som står frem og tar stort ansvar.
De siste ukene har veteranen Ángel di María spilt sin aller beste fotball siden han storspilte og vant Champions League med Real Madrid. Spissefenomenet Kylian Mbappé er et «énmannsangrep» og en matchvinner av rang.
Fremover på banen står ikke PSG tilbake for noen. Manager Thomas Tuchel rår over et bredt utvalg av dyktige spillere.
Utfordringen til PSG er å være kyniske og tette bakover på banen når kampene er som viktigst. Når kampene krever at spillere står opp og frem, bevarer roen og spiller sin beste fotball.
Det har kostet dem dyrt i tidligere sesonger.
Gianluigi Buffon spilte tre finaler med sitt Juventus, to ganger mot spansk motstand, og begge gangene ble Juventus for små. Det ble de også etter straffesparkkonkurransen mot Milan i 2003.
Barcelona og Real Madrid hadde det lille ekstra som Juventus manglet, men som kanskje PSG har?
Flere spillere med x-faktor.
Buffon er blitt 41 år, men har fremdeles x-faktor, og selv om han ble verdensmester med sitt kjære Italia i 2006, så tror jeg ikke Buffon vil være helt fornøyd med karrieren om han ikke vinner dette trofeet også.
Thiago Silva er grossist i nasjonale titler. Først med AC Milan, så med PSG. Internasjonalt har ikke 34-åringen vunnet noe. Ikke enda.
På CV-en til Silva så står det også at Brasil «kortsluttet» uten ham som leder og kaptein i semifinalen mot Tyskland – i VM på hjemmebane i 2014 – og med smått absurde 1–7.
Det forteller mye om hvor uunnværlig han var for sitt landslag. Og hvor viktig han har vært for PSG.
Gianluigi Buffon holdt nullen i sin kamp nummer 50, i sin kamp nummer 121 i Champions League, mot Manchester United. De la et fantastisk grunnlag før returkampen.
Jeg har liten tror på at Manchester United klarer å snu et fryktelig dårlig utgangspunkt i Paris førstkommende onsdag. Bortelaget er i fantastisk form, men de er så absolutt ikke en kandidat til å vinne årets Champions League. Ikke i min bok. Ikke i år.
PSG er dessuten omtrent uovervinnelige på sin egen hjemmebane. To tap på 50 kamper i europacup hjemme er fasiten. Kun Barcelona og Real Madrid har vunnet her.
I favorittgruppen til å nå en finale er så absolutt PSG, med veteranene Buffon og Silva i sin midte, som kanskje får sin siste mulighet til å vinne trofeet denne våren.
Dette kan være Buffons siste sesong som aktiv utøver, og Thiago Silva vet at PSG vil betale dyrt for å sikre seg hans erstatter i Ajax sitt vidunderbarn Matthijs de Ligt.
Gjett om de er motiverte og ærgjerrige. Begge to.
To fantastiske spillere og idrettsutøvere kan få den berømte prikken over i-en på en allerede velfylt CV.
Onsdag. Paris. PSG mot Manchester United.
Roar
Nyheter