STOKKE: Ville denne mannen løst José Mourinhos problemer?
Champions League
Det sies at Manchester United har ønsket Borussia Dortmunds nåværende midtbanedirigent Axel Witsel ved tre anledninger, men det har aldri blitt noe av.
Senest i sommer var spilleren, som storspilte for Belgia under Fotball-VM i Russland, ønsket til Old Trafford.
Det sies at det var Witsel selv som denne gangen avslo overgangen, fordi førstevalget til Mourinho var Chelseas løpsmaskin N’Golo Kanté, og derfor ville han i stedet dra Borussia Dortmund som tydelig signaliserte at de trengte ham, og virkelig ville ha ham.
Helt siden undervurderte, men svært viktige Michael Carrick ga seg, har Manchester United manglet spillertypen som styrer spillet og gjør omgivelsene bedre.
Som Carrick så mangler også Witsel toppfarten (løpsfart), men det kompenseres gjennom en velutviklet fotballforståelse, plasseringsklokskap og et presist pasningsben med svært lav feilprosent, enten pasningene er korte eller slås 50 meter.
Med Witsel som sentral midtbanespiller i Manchester United, enten som én av tre sentrale i 4-3-3, eller som én av to defensive spillere i 4-2-3-1, ville Witsel ha dekket rom foran egne stoppere, og vært en garantist for å kunne frigjøre en spiller som Paul Pogba enda mer til det offensive spillet. United ville fått en spiller som er dyktig til å igangsette angrepsspillet i eget lag.
«Interceptions», å vinne ballen og sette igang hurtig overgangsspill, er en viktig ferdighet i dagens internasjonale fotball, og der er Axel Witsel dyktig.
Det er en fryd å se belgieren styre det unge og fremadstormende Dortmund under Lucien Favres ledelse.
To veteraner betyr spesielt mye for det unge mannskapet som feier som en frisk vind gjennom fotball-Europa denne høsten:
Den ene er velkjente Marco Reus, som er glitrende under sin gamle læremester Favre. Den andre er Axel Witsel, som balanserer dette laget på best mulig måte.
Det er ikke mange av denne utgaven midtbanespillere. Litt av typen en klassisk playmaker, men som også er sterk og pliktoppfyllende defensivt.
Borussia Dortmund er sjeleglad for at belgieren valgte dem. Han har innfridd omtrent fra første spark på ballen kledd i gult og sort.
Det ville han med stor sannsynlighet ville gjort for Manchester United også. Han ville gjort de rundt seg bedre. Som er en fotballspillers viktigste egenskap.
En spiller som ikke alltid skinner selv, men som får andre til å skinne og prestere.
Slike spillere er uvurderlig for et lag.
Tirsdag: Atletico Madrid–Borussia Dortmund
Onsdag: Juventus–Manchester United
Roar
Nyheter