STOKKE: Weltklasse for 90 millioner
Champions League

Er det noe som kjennetegner de to managerne som møtes til dyst i lørdagens Champions League-finale, så er det evnen til å utvikle fotballspillere.

Dette gjelder fotballspillere i alle aldre, ungt som etablert, ukjente som kjente. De gjør de aller fleste bedre, og derigjennom kollektivet bedre.

Jürgen Klopp startet reisen i Mainz, der han tidlig markerte seg med den fotballfilosofien vi i dag kjenner så godt.

I Mainz endte det med opprykk til Bundesligaen for første gang i klubbens historie.

Så gikk ferden videre til Borussia Dortmund, som var skakkjørte økonomisk, men hadde en ambisjon om å utfordre Bayern München, og de mente at Klopp var mannen for den «hårete» målsettingen.

Klopp og mannskapet som hentet spillere til klubben, gjorde en fenomenal jobb. For svært lave kostnader så hentet de spillere som Klopp utviklet, eller blåste nytt liv i, og som gjorde de gule og sorte til et av Europas flotteste lag.

Jeg kan ikke eksemplifisere bedre hva jeg mener enn de nåværende sidebackene til Liverpool.

Alle gode lag har gode backer, og i unge Trent Alexander-Arnold (20 år) og skotten Andrew Robertson (25), som kostet cirka 90 millioner da han ble hentet fra Hull FC, så har kanskje klubben det beste backparet i dagens internasjonale fotball.

Jeg har definitivt vanskelig for å se at noen er bedre, om ikke annet.

Alexander-Arnold er den unge Liverpool-supporteren som fikk slippe til under Klopp, og som foreløpig har kronet det med å assistere til mål 16 ganger denne sesongen. Med én kamp fortsatt igjen å spille. Tolv av målene han assisterte var i Premier League, noe som er rekord for en forsvarsspiller.

Den unge spilleren tar enorme steg, er fotballklok og svært offensiv i spillet sitt.

Unge talentfulle spillere gjør gjerne det om de blir satset på, blir gitt tillit, og vet at det er lov til å gjøre feil som ikke trenger å få konsekvenser, som å settes ut av laget.

På dette området er Klopp fenomenal.

På motsatt back herjer skotten Andrew Robertson, ustanselig løper han opp og ned på Liverpools venstreside.

Han er ikke særlig snauere enn sin backkollega Alexander-Arnold, og Robertson har hele 13 målgivende pasninger på samvittigheten han også.

Robertson kostet cirka 30 millioner norske kroner da han ble kjøpt fra Dundee United til Hull i 2014. En sum som hadde steget nesten 3 ganger, da Liverpool kjøpte ham sommeren 2017.

Og i dag så tror jeg ikke det hadde holdt om noen klubb la én milliard på bordet for å sikre seg de to sidebackene.

Mauricio Pochettino har gjort det samme fabelaktige stykket arbeid med flere av spillerne i Tottenham. Noen fra egne rekker, andre innkjøpt for en rimelig penge og utviklet til fantastiske spillere.

Det er nok å nevne spillere som Harry Kane, Dele Alli, Harry Winks, Christian Eriksen (kostet cirka det samme som Robertson), Eric Dier, Kieran Trippier og Danny Rose.

Skulle Tottenham vinne trofeet på lørdag, etter å ha brukt 0 – null – kroner på spillerkjøp sommeren 2018, så er det nesten sensasjonelt.

Selv om Liverpool og det «høytflyvende» backparet Robertson og Alexander Arnold har vært i fantastisk form denne våren, og det motsatte med Tottenham, så vil en finale, en enkeltstående kamp, leve sitt helt egne liv.

Der ligger Tottenhams mulighet.

Og selvsagt må de stoppe Liverpools fryktede backpar.

Det er et absolutt krav. Hvis ikke vinner Liverpool.

Tror jeg.

Roar

Nyheter